uitrusting

Uitrusting voor onze reis is cruciaal, we gaan met twee paarden en een hond op reis en alles moet mee. We willen volledig onafhankelijk zijn. Per paard willen we niet meer dan 20 kilo meenemen. Dit houdt in dat alles op de weegschaal gaat en dat ieder voorwerp dat we meenemen noodzakelijk dient te zijn en liefst voor meerdere doeleinden te gebruiken. We willen minimaal voor 1 dag eten meenemen.

Tijdens onze tocht door Drenthe en Friesland hebben we last gehad van verschuivende tassen bij Laïla. Zelfs als we de tassen evenwichtig inpakte, elke kant evenveel gewicht, bleven ze schuiven waardoor de tassen scheef gingen hangen. Met extra haakjes en spanbanden hebben we dit enigszins kunnen oplossen. Wellicht moeten we naar een nieuw zadel uitkijken dat beter past bij haar ronde vorm.

Verder was er niks wat we misten of niet gebruikten of wat echt niet werkte. De goede voorbereiding heeft goed geholpen. Toch vind je op internet bijna niks over bepakking van paarden en handige tips als je met volle bepakking op trektocht gaat.