achtergrond

Op paardenkracht is een meerjarig project van Tinus Holthuis (filmmaker & belichter) & Jaeike Stienstra (coach met paarden & dierosteopaat) van Terschelling op trektocht gaan met hun paarden Evert & Laila en hond Kluk.

Tijdens de trektocht wordt er een film gemaakt, kun je de belevenissen volgen. Mensen kunnen een unieke ervaring opdoen door middel van een coaching van Jaeike met behulp van de paarden. Een dagdeel meelopen en wandelcoaching met de paarden ervaren is mogelijk. Onderweg zal zij ook praktijk houden als osteopaat. Tinus gaat van het avontuur een film maken en is op zoek naar verhalen voor zijn film over natuur, dier en mens.

De eerste aftrap was 15-31mei 2015 van Holten naar Zevenhuizen en was een proef voor ons en de paarden. Hoe werkt trekken met volle bepakking met paarden en hond in de praktijk. Zie een impressie van deze tocht op de foto’s en filmpjes.
Deel 2 start 23 juni t/m 11 juli 2016 en trekken we door Limburg & Brabant van Maastricht naar Mierlo. De route wordt bepaald door de slaapplekken die we aangeboden krijgen. Ons doel voor deel 2 is om de inhoud en vorm van de film meer gestalte te geven als voorbereiding, om in 2017/18 een paar maanden op pad te gaan.

Wij zijn nog opzoek naar meer slaapplekken en mooie verhalen voor de film. We maken daar graag een omweg voor. Vind je het leuk om ons een nachtje te herbergen of heb je een mogelijk verhaal voor de film dan ontmoeten we je graag. Stuur dan een bericht naar op paardenkracht

Ons doel is om zoveel mogelijk zelfvoorzienend onder weg te zijn. We streven ernaar dat dit project zich financieel kan bedruipen.